V otrokovické galerii budou ke zhlédnutí fotografie Jana Kasla

Výstava Decade je ohlédnutím za desetiletou prací Jana Kasla, jehož největší vášní je sportovní fotografie. Vernisáž výstavy se uskuteční v Městské galerii Otrokovice v pondělí 7. ledna 2019 v 18 hodin. Vstup je volný.

Jan Kasl se už jako velice mladý dostal mezi světovou špičku sportovních fotografů do portfolia společnosti Red Bull. Díky tomu mohl procestovat svět a fotit elitní sportovce na mnoha místech planety. Na jeho tvorbě je znatelný smysl pro přesnost a nadšení pro svět sportu. Nejvíce ho baví zachytávat momenty mimo komfortní zónu, kam často strhává i všechny ostatní, a díky tomu vznikají unikátní záběry.

Během svých projektů pracuje často ve velmi náročných podmínkách a potýká se s různými přírodními živly - od focení pod vodou se speciálním housingem až po využití dronu pro snímky ze vzduchu. Jako výzvu bere také nástup nových technologií - ať už jde o sociální sítě nebo nové formáty prezentace jako cinemagraph, animace či spin technologie. „Spojení mé vášně pro akční sporty a fotografii mě zavedlo do prostředí profesionálních sportovců, dechberoucích výkonů a inspirativních lidí na úžasných místech po celém světě. Jsem rád, že mohu tuto desetiletou cestu ukázat i ostatním skrze tuto výstavu,“ uvedl autor fotografií.

Výstavu pořádá Fotoklub BESEDA Otrokovice ve spolupráci s Otrokovickou BESEDOU. Výstava potrvá od 7. ledna do 3. února 2019. Městská galerie je veřejnosti přístupná každý den kromě pondělí od 14 do 18 hodin.

Turistickelisty.cz informovala Romana Stehlíková, tisková mluvčí města Otrokovice


(lh,turistickelisty.cz,foto Jan Kasl)



PF 2024

29.12.2023 11:15:15

Všem spolupracovníkům, čtenářům a dalším přátelům přeje v roce 2024 vše dobré, pevné zdraví a štěstí nebýt nikdy v nesprávnou dobu na nesprávném místě za redakci webu TuristickeListy.cz autor ...